Chr. Hansen-direktør: Stærk start på året er bedre end ventet

Medvind fra timing og engangsposter er blandt årsagerne til, at Chr. Hansen er kommet forrygende i gang med regnskabsåret 2016/17, fortæller selskabets finansdirektør, Søren Westh Lonning.

Chr. Hansen er verdens største producent af bakterier, kulturer og enzymer til mejerprodukter, og andre fødevarer.De fleste bakterier fremstilles på selskabets fabrik i Avedøre. Når bakterierne er fremstillet, bliver de pakket og opbevaret i fryselagre ved -55 grader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingredienskoncernen lægger ud med en organisk vækst på 11 pct., og det er dermed over selskabets forventning om at nå i mål med en vækst mellem 8 og 10 pct. for hele regnskabsåret.

- 11 pct. organisk vækst er en stærk start på året, og det var også lidt stærkere, end vi regnede med for første kvartal. Vi har lidt medvind på cykelstien i form af noget timing og salg, så alt i alt en god start. Og indtjeningsmæssigt er vi også rigtig godt tilfredse, siger Søren Westh Lonning.

Trods den stærke start holder selskabet fast i forventningerne.

- Selv om vi har fået en rigtig god start, så er der også timing og engangseffekter. Der er rigtig god vækst på tværs af forretningsområderne, både i "Colors" og "Health & Nutrition" har vi fået nogle ordrer, som vi først havde forventet i andet kvartal, forklarer finansdirektøren.

Den organiske vækst på 11 pct. er et godt stykke over det ventede blandt de analytikere, som Ritzau Estimates har indsamlet estimater fra. Her var der ventet en organisk vækst på 7 pct.