Chr Hansen præsenterer partner inden for plantebeskyttelse

Chr. Hansen har indgået en global strategisk alliance med FMC om udvikling og kommercialisering af biologiske plantebeskyttelsesmidler.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed er spændingen om, hvem der bliver Chr. Hansens mulige samarbejdspartner blevet udløst. Chr. Hansen meddelte på sin kapitalmarkedsdag, at der var en aftale på vej.

- Vi er meget tilfredse med den nye alliance, som betyder, at vi kan komme hurtigt ind på plantebeskyttelsesmarkedet, idet den kombinerer Chr. Hansens enestående teknologiplatform for bakterielle løsninger med FMC's stærke markedsadgang og applikationsviden, siger Christian Barker, koncerndirektør, Health & Nutrition Division, Chr. Hansen Holding ifølge en meddelelse.

Den nye alliance retter sig mod et multimilliardstort marked for biologisk plantebeskyttelse.

- I henhold til aftalen vil Chr. Hansen bidrage med sin knowhow inden for afsøgning, screening, opskalering og fermenteringsproduktion, mens FMC vil bidrage med afsøgning, screening, formuleringskompetence, produktudvikling og registreringsekspertise samt adgang til det globale marked, forklarer Chr. Hansen om opgavefordelingen.

FMC Corporation har omsætning på 3,7 mia. dollar og beskæftiger 6000 medarbejdere.

Chr. Hansen og FMC har allerede et eksisterende samarbejde i Brasilien, hvor de i slutningen af 2013 lancerer Nemix C, som kan øge vækst og udbytte ved at styrke rodudviklingen og beskytte rødderne.

Under partnerskabet skal der udvikles nye produkter, og aktiviteterne skal udbredes til at andre geografiske områder og andre afgrødetyper.

/ritzau/FINANS