Chokoladeopkøb koster jobs

Hundredvis af ansatte i chokoladevirksomheden Cadbury må vinke farvel til deres job, selvom den nye amerikanske ejer, Kraft, havde lovet det modsatte.

En af Cadburys fabrikker står nu til lukning, og det vil koste godt 400 ansatte jobbet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lee Sanders
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”Nej, nej. Vi fyrer ikke nogen.” Nogenlunde sådan lød løftet fra amerikanske Kraft da de i midten af januar købte Cadbury for cirka 96,7 milliarder kroner. Men det holdt ikke længe.

Cadburys fabrik i Somersdale, nær Bristol, bliver lukket, og det vil koste
400 ansatte jobbet, skriver Times Online.

Chokoladegiganten Cadbury havde selv tumlet med planer om at lukke Somersdale-fabrikken og i stedet rykke produktionen til Polen, men de planer afviste Kraft, da man første gang nærmede sig Kraft med et købstilbud tilbage i september.

"Under al kritik"Derfor får de ændrede planer også en den britiske fagforening til at lange hårdt ud efter de nye amerikanske ejere.

”Kraft var meget uansvarlige, da de talte om at ændre planerne om Somersdale og bibeholde produktionen her. Nogle af de ansatte fik fornyet håb for deres arbejdsplads på grund af de udtalelser, og hvis de nu står til at miste deres jobs er det under al kritik,” siger Jennie Formby fra Unite National til Times Online.

Frygter for smagenOpkøbet af Cadbnury har i forvejen vakt stor vrede blandt briterne der frygter at de amerikanske ejere vil ændre den traditionsrige chokolade- og slikfabrikants markant.

De frygter blandt andet, at smagen af klassikere som Dairy Milk og Crunchie vil blive forandret, og der har været voldsomme protester mod den amerikanske overtagelse.