Chokoladechef fik millionbonus - og fagforeningen på nakken

Det gav direkte aftryk på privatkontoen hos Todd Stitzer, topchefen for den britiske chokoladeproducent Cadbury, da amerikanske Kraft overtog forretningen, men nu raser fagforeningen.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han måtte på udkig efter nyt job, men det var alligvel en god forretning for Todd Stitzer, da hans virksomhed blev solgt.

Stitzer var topchef for Cadbury, det britiske chokolade- og slikimperium, der i januar blev opkøbt af amerikanske Kraft Foods Inc.

Med den amerikanske overtagelse måtte Cadbury-topchefen lede efter nye direktionsgange at betræde, men han fik en klækkelig bonus med på vejen. Det skriver nyhedsbuerauet Bloomberg.

194 millioner kroner i afsked

Stitzer modtog lønninger og andre udbetalinger på i alt 3,7 millioner pund i 2009, og oveni det fik han 1,9 millioner pund i aktiebonus efter opkøbet. Oven i hatten kunne han så glæde sig over at få udbetalt en pensionsopsparing på 17,4 millioner pund, og derved samlet set indløse 23 millioner pund, eller hvad der svarer til godt 194 millioner danske kroner fra sin gamle arbejdsgiver.


Stitzer og bestyrelsesformand i Cadbury, Roger Carr havde ellers indædt i gennem fem måneder kæmpet i mod den amerikanske overtagelse, der dog blev en realitet da Kraft i januar lagde 11,7 milliarder pund for det britiske konfekture-selskab.

Fagforening raser


Ifølge de britiske medier er overtagelsen dog endt med at blive særdeles fordelagtig for Stitzer, der ifølge The Guardian også kunne indløse 20 millioner pund på salget af sine aktieoptioner til Kraft.

Og det blev dråben for den britiske fagforening Unite der har lanegt hårdt ud efter topchefen der fik millioner, mens 400 Cadbury-ansatte for nylig fik en fyrseddel.

”Det er fuldstændig forrykt. Det viser at alle de varme ord fra Stitzer om hvor meget han beklagede salget, reelt var krokodille-tårer,” raser Jennie Formby, en talskvinde fra fagforeningen til The Guardian.

Da købsaftalen med Kraft blev indgået garanterede Stitzer at hans hjerte ”altid vil være farvet af Cadburys mørkelilla nuancer.”