Chefrokade i Ementor-koncernen

Rokade. Nordens største leverandør af it-infrastruktur får nu en dansker som koncernchef. Claus Hougesen overtager posten som øverste chef for Ementor-koncernen.

Det er de helt tunge drenge, som bliver flyttet rundt i den kommende chefrokade i Nordens største leverandør it-infrastruktur.

Danske Claus Hougesen kommer helt til top i Ementor-koncernen, der dækker over de tre fusionerede selskaber danske Topnordic, svenske Atea og Norske Ementor.

Claus Hougesen er på nuværende tidspunkt vicekoncernchef i Ementor og administrerende direktør for Topnordic A/S i Danmark. Han overtager den 1. september posten som koncernchef fra nordmanden Jo Lunder i Ementor. Den 43-årige dansker Claus Hougesen har sammen med Jo Lunder været drivkraften bag den turn around, der er foretaget i Ementor-koncernen – og har sikret en positiv udvikling for Ementor-koncernen efter de to store fusioner med svenske Atea og danske Topnordic i 2006.

Baggrunden for, at Topnordics top rykker et trin op ad i koncernen, er, at Jo Lunder selv har valgt at søge nye udfordringer i form af en stilling som topchef i Ferd Industrial Holdings AS. Selsskabet er ikke helt ukendt for Jo Lunder, da han siden 2004 har siddet i bestyrelsen for Ferd Holding AS. - Jo Lunder har efter små tre år i Ementor fået et tilbud, som han har ønsket at sige ja til. Integrationen af de tre virksomheder – Ementor, TOPNORDIC og Atea – er dygtigt tilendebragt og en ny fase i virksomhedens liv ligger foran, siger bestyrelsesformand Ib Kunøe, Ementor ASA.

Ny top i TopnordicI Topnordic, der er det danske hjørne af koncernen, bliver hullet efter Claus Hougesen udfyldt af en person fra egne rækker. Den nye administrerende direktør, 39-årige Peter Trans, har været ansat som teknisk direktør i Topnordic siden 2002, og før da var han teknisk direktør for Ementor A/S Danmark, som i dag er en del af Topnordic. I 2006 indtrådte han i koncernledelsen i Ementor ASA.

- Vi har udnævnt vores mangeårige tekniske direktør Peter Trans til administrerende direktør. Peter har mere end 20 års erfaring med it-infrastruktur og har sammen med Claus Hougesen været med til at skabe Topnordic, som i dag er Nordens absolut førende leverandør. Peter har dyb forståelse for vores fokusområder, er en dygtig forretningsmand og en meget respekteret leder, der helt naturligt vil glide ind i den stol, som Claus Hougesen forlader, udtaler Ib Kunøe.