Chefredaktører tager til genmæle

Tilfredshed med jobbet, lavt sygefravær og kun få ledige distrikter. Berlingske Tidende, Politiken og Jyllands-Posten har fuld tillid til avisomdelingen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Budene i Dansk Avis Omdeling (DAO) er tilfredse med deres arbejde. Deres sygefravær er lavt, og der er kun ganske få ledige distrikter.

Chefredaktørerne på Berlingske Tidende, Politiken og Jyllands-Posten går i rette med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, efter at de tre partier har kritiseret avisernes behandling af rumænske avisbude.

- Det er vores klare indtryk, at DAO på intet tidspunkt har forsøgt at snyde nogen eller søgt at omgå lovgivning, skriver Politikens Tøger Seidenfaden, Jyllands-Postens Jørn Mikkelsen og Lisbeth Knudsen fra Berlingske Tidende.

De tre chefredaktører erkender, at DAO sidste år havde en periode med dårlig kvalitet og rod i administrationen.

- Det er dog ganske langt fra den virkelighed, som opleves i selskabet i dag og til det billede, der tegnes af virksomheden i DR, Journalisten og 3F, skriver redaktørerne.

Politikerne har blandt andet kritiseret, at nogle af budene har arbejdet i 56 dage uden en fridag. I brevet til redaktørerne kalder de behandlingen af avisbudene som rystende.

/ritzau/