Chefmøder tager for meget af Straarups tid

Der er 17 chefer, der p.t. refererer til Peter Straarup, og det er for mange, lyder det fra Danske Bank-chefen som forklaring på ledelsesændringer.

Foto: Søren Bidstrup / Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Det er ønsket om færre direktører med direkte refernce til topchef Peter Straarup, der bl.a. har afstedkommet, at Thomas F. Borgen, der hidtil har haft ansvaret for de norske bankaktiviteter, nu får det samlede ansvar for de udenlandske bankaktiveteter i Danske Bank. Det siger administrerende direktør Peter Straarup.

"Man skal være opmærksom på, at der på nuværende tidspunkt er 17 chefer, der refererer til mig. Det er for mange. Samtidig tager flere af dem mere tid. Derfor skal mit management-spread, som det hedder på nydansk, reduceres. Så de udenlandske chefer kommer til at referere til Thomas Borgen fremadrettet. Så det, der sker, er, at der kommer flere hænder ind i direktionen. Det er derfor, han er udnævnt - og så er han udnævnt, fordi han er dygtig," siger Peter Straarup til RB-Børsen.

Thomas F. Borgen får udover ansvaret for de udenlanske bankaktiviteter også ansvaret for Danske Markets, der ifølge Peter Straarup er kendetegnet ved en høj andel af udenlandske kunder.

(RB-Børsen)