Chefholdet i DR Programmer er sat

Programledelsen i DR Programmer har mandag udpeget de chefer, der skal stå i spidsen for de nye chefhold og for produktionen af DRs udsendelser og tilbud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Programledelsen i DR Programmer har mandag udpeget de chefer, der skal stå i spidsen for de nye chefhold. I alt 28 chefer har fået stilling som henholdsvis menneskechefer eller programchefer.

Derudover har 14 chefer fået tilbudt job som projektledere, fordi deres nuværende stillinger matcher nogle fremtidige job i DRs divisioner, skriver DR i en pressemeddelelse.

"Vi har fået sat nogle rigtigt stærke chefhold, som er dedikeret til at skabe et DR, som sætter danskernes behov i centrum for programproduktionen og samtidig er et attraktivt sted at arbejde," siger programdirektør Lars Vesterløkke.

Chefholdet i DR Programmer er dags dato:

DR Programmer/aktualitet: P-chefer: Ole Hjortdal og Judith Skriver. Og M-chefer: Mette Grønnegård, Jesper Grunwald, Ole Rahbek Kristensen og Jens Linde. Projektledere: Carsten Worsøe og Erik Nielsen.

DR Programmer/nyheder: P-chefer: Henrik Keith Hansen, Betina Bendix og Per Bjerre. M-chefer: Pia Kielstrup, Kristian Mouritzen, Eva Højrup og Jens Grund. Projektledere: Thomas Hedin, Eva Schulsinger, Niels Klit, Anders Kappel, Henrik Hinchely, Troels Behrendt Jørgensen og Axel Viberg-Holde.

DR Programmer/perspektiv: P-chefer: Susanne Hegelund, Søren Mikael Rasmussen og Ulrik Skotte. M-chefer: Lars Rønnow Torp, Lise Skovgård og Olav Skaaning Andersen. Projektledere: Arne Notkin.

DR Programmer/programspecialister: P-chefer: Tanja M. Lauridsen, Jeppe Bjørn Høj og Torben Eriksen. M-chefer: Pernille Gaardbo, Per Gad-Hansen, Jette Rist Bork og John Norlin. Projektledere: Kim Møller Hansen, Gitte Heide Olsen og Jannie Lehmann.

DR Programmer/fiktion: P-chefer: Ingolf Gabold. M-chefer: Lene Nordin. Projektledere: Niels Hansen.

DR Programmer/Jylland: P-chefer: Kim Fogh og Niels Haunstrup-Suzuki. M-chefer: Per Krogh Simonsen, Marianne Blichfeldt, Jan Ørskov, Pia Lasborg og Tharben Hansen. Projektledere: Poul Kaas Sørensen, Lars Brix og Tyge Dinsen.

DR Programmer/musik: P-chefer: Per Erik Veng, Jan Laursen, Kim Bohr (til den 1. maj). M-chefer: Mogens Bähncke, Henrik Nilsson plus vakant stilling Projektleder: Per Wium

To stillinger bliver slået op

To stillinger er ubesatte og vil blive slået op. Det drejer sig om en programchef i nyhedsdivisionen, der skal være stærk på planlægning og udvikling af events samt have tværmedielt fokus og en p-chef i fiktionsdivisionen, som skal fokusere på at udvikle nye dramaformer tværmedielt og særligt på radio.

Der mangler endnu at blive forhandlet vilkår med de nyudnævnte chefer og projektledere. Derfor kan chefholdene i princippet ændre sig.

20 færre chefer

I forbindelse med DRs kommende besparelser har det været nødvendigt at reducere antallet af chefstillinger. Derfor vil der i DR Programmer være 20 færre chefer end i dag.

"Jeg synes generelt, vi har gode chefer, og derfor er det beklageligt at der ikke er plads til alle. Men det er jo sådan, at når der skal være færre medarbejdere, er der også behov for færre chefer," siger Lars Vesterløkke.

DR Programmer er en sammenlægning af de to tidligere direktørområder DR Nyheder og DR Programproduktion.

DR Programmer står for hele DRs egenproduktion og har cirka 2400 medarbejdere - fordelt på syv divisioner under ledelse af programdirektør Lars Vesterløkke.

DR Programmer/Jylland (divisionschef: Inger Bach)

DR Programmer/musik (divisionschef: Morten Hansen Pankoke)

DR Programmer/aktualitet (divisionschef: Lisbet Lambert)

DR Programmer/nyheder (divisionschef: Ulrik Haagerup)

DR Programmer /perspektiv (divisionschef: Ralf Andersson)

DR Programmer/programspecialister (divisionschef: Peter Zinckernagel)

DR Programmer/fiktion (divisionschef: Peter Zinckernagel)

Organiseres i projekter

De syv divisioner bliver organiseret i projekter, hvor projektlederen er den daglige leder. Projektlederen er ildsjælen, der har ansvar for det konkrete program og den daglige ledelse af det hold, der skal lave programmet.

Programcheferne sætter de overordnede rammer for de enkelte projekter og coacher projektlederne. P-cheferne har derudover ansvar for den langsigtede udvikling af programmerne på tværs af medier, det vil sige både produkt- og procesinnovation.

Menneskeskecheferne får ansvar for den langsigtede kompetenceudvikling af medarbejdere, den generelle trivsel, ansættelser og afskedigelser, lønforhandlinger og jobsamtaler.