Chef i krakket rigmandsbank politianmeldes

Ledelsen for den krakkede rigmandsbank Capinordic kan se frem til et retligt efterspil, skriver Børsen.

Foto: Lars Helsinghof Bæk
Capinordics tidligere direktør Lasse Lindblad skal politianmeldes for overtrædelse af straffeloven i forbindelse med hans rolle i Capinordic Banks krak.

Samtidig er der grundlag for at rejse erstatningssager mod både Lasse Lindblad og den tidligere bestyrelsesformand i Capinordic, advokat Claus Ørskov fra Cubus Advokaterne i København.

Sådan lyder konklusionen i den advokatundersøgelse om Capinordic Banks kollaps, som offentliggøres tirsdag, skriver dagbladet Børsen.

Det er advokat Carsten Fode fra advokatfirmaet Kromann Reumert, som på vegne af statens skraldespandsselskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, har gennemført undersøgelsen.

Lasse Lindblad blev afskediget som direktør i Capinordic 19. januar. Få uger efter gik datterselskabet Capinordic Bank konkurs. Lasse Lindblad forlod Capinordic, hvor han også selv var aktionær, i unåde.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger har Carsten Fodes kulegravning af forholdene i banken afsløret, at Lasse Lindblad i en række konkrete tilfælde efter advokatens vurdering har handlet i strid med straffeloven.

Ifølge Børsens oplysninger er der tale om en række helt specifikke sager, hvor Lindblad har lavet handler med banken og sine egne selskaber.

Advokatundersøgelsen konkluderer samtidig, at den tidligere bestyrelsesformand i Capinordic Claus Ørskov har gjort sig skyldig i forsømmelighed.

Han har ifølge undersøgelsen i for høj grad ladet Lasse Lindblad køre det hele.

Der er endnu ikke taget stilling til, om den øvrige bestyrelse skal drages til ansvar.

Udsigten til retssager kommer i kølvandet på, at tabene i den krakkede rigmandsbank fortsætter mod nye højder.

Udlånene var på tidspunktet for Capinordic Banks konkurs i februar bogført til 662 millioner kroner - nu vurderes de at være 255 millioner kroner værd.

/ritzau/