Chauffører flygter til nyt kurerfirma

Det nye kurérfirma Mover oplever stor tilstrømning af Uber-chauffører.

Ifølge Martin Christian Hansen, der er adm. direktør for den nystartede, danske on demand-kurértjeneste Mover, har virksomheden det seneste par uger modtaget et støt stigende antal tilmeldinger fra chauffører, der indtil nu har kørt for Uber. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De cirka 1.000 danskere, der i dag kører for Uber mindst en gang om ugen, er begyndt at se sig om efter nye arbejdsopgaver.

Ifølge Martin Christian Hansen, der er adm. direktør for den nystartede, danske on demand-kurértjeneste Mover, har virksomheden det seneste par uger modtaget et støt stigende antal tilmeldinger fra chauffører, der indtil nu har kørt for Uber.

»Mange af de chauffører, der har meldt sig hos os på det seneste, kører eller har kørt for Uber, og vi regner med, at flere vil melde sig efter fredagens dom (om at Uber-kørsel er i strid med Taxaloven, red.). Når vi taler med dem, fortæller de, at de føler sig lidt usikre på fremtiden hos Uber, at de er kede af stemningen omkring Uber og af at skulle gå og dukke nakken,« siger Martin Christian Hansen.

Mover bygger på samme koncept som Uber, men fragter ting, ikke mennesker, og er derfor ikke underlagt den samme stramme regulering som Uber.

Virksomheden blev etableret sidste år af Martin Christian Hansen, der er tidligere managementkonsulent, og Oliver Venndt Kaszas, der er iværksætter og professionel beach volley-spiller. Virksomheden tilbyder billig transport af stort og småt for både private og erhvervskunder. Mover er konkurrent til post- og kurérservices, inklusive PostNord, men også til 3x34 og Minitrans.

Movers hjemmeside Usemover.com gik i luften i april i år. En måned senere havde 350 chauffører meldt sig. I dag er tallet oppe på 600 chauffører i Storkøbenhavn. Chaufførerne omfatter alt fra vognmænd, der gerne vil udnytte deres vognpark på tidspunkter, hvor den ellers ville stå stille, over selvstændige vognmænd med behov for ekstra opgaver, til privatbilister og folk med en cykel.

De potentielle kunder er både private og erhvervskunder over en bred kam.

»Personbiler bruger vi især til at transportere mindre ting eller dokumenter for erhvervskunder, mens mange af vores varebiler kører for privatkunder,« fortæller Martin Christian Hansen.

Ifølge direktøren kan Mover-chaufførerne levere on-demand inden for en time og betydeligt billigere end de eksisterende kurér- og transportfirmaer, fordi platformsmodellen giver mulighed for at skalere op og ned efter efterspørgslen.

Vil undgå stomrvejr

Iværksætterne bag Mover har gjort en del ud af ikke at havne i samme stormvejr som Uber og AirBnb.

»Vores chaufførerne skal have en ren straffeattest, være fyldt 21 år og aflevere dokumentation, så vi har helt styr på, hvem vi arbejder sammen med. Nye chauffører får taget billeder og bliver informeret om blandt andet skattereglerne. Vi har lagt et prisniveau, som nok er billigere end konkurrenternes, hvor der også er plads til at betale skat,« fortæller Martin Christian Hansen.

»Samtidig er vi jo en dansk virksomhed, og det betyder, at hvis Skat beder om en liste over vores chauffører, så udleverer vi den.«