Chauffører fastholder blokader

De aktionerende lastvognschauffører fastholder deres blokade af danske trafikknudepunkter trods en iskold afvisning fra justitsminister Lene Espersen, erfarer Berlingske Business.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen bliver der tale om et kort og hektisk forløb, der formentlig blot vil vare få dage. Herefter vil politiet blive sat ind, vurderer han.

”Lastvognschaufførerne vil lamme vores færdselsårer, der er centralnervesystemet i dansk økonomi. Men netop derfor vil der blive tale om få dage, før politiet bliver sat ind. Der vil blive tale om et kort, hektisk forløb. Men det vil ikke få lov at vare ugen ud, da konsekvenserne af blokaden er så drastiske,” siger Ibsen, der er lektor ved Aalborg Universitet.

Timingen i chaufførernes aktion er ifølge Ibsen langt fra optimal og tæt på det politisk tonedøve:

”Chaufførerne er et let antændeligt folkefærd, der er gået efter at erobre dagsordenen i valgkampen. Men ingen politikere vil bruge lang tid på at drøfte køre- hviletidsbestemmelser i en valgkamp. Det er alt for kompliceret”.

Chaufførerne har blokeret flere trafikknudepunkter i Danmark i protest mod køre- hviletidsbestemmelser, de anser for at være for strikse.

Tidligere i dag afvise justitsminister Lene Espersen (K) at lade sig presse af de aktionerende chauffører.

Chaufførerne aktionerer via SMS-kæder, og der ventes en pressemeddelelse fra dem senere. Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra chaufførernes talsmand Per Thuesen.

Chaufførerne fastholder blokaden samtidig med at de ifølge Ritzau bliver noteret af Rigspolitiet med henblik på strafforfølgning.