Charterkongen forlader Star Tour

Efter mere end 50 år i rejsebranchen træder Stig Elling efter eget ønske tilbage som salgsdirektør i Star Tour ved udgangen af januar.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med sin solbrune teint, brede smil og en velfriseret grå manke har Stig Elling om nogen legemliggjort charterbranchens løfter om glade og ubekymrede dage i solen.

Men nu er det snart slut. For med udgangen af 2015 træder Stig Elling tilbage som salgsdirektør hos Star Tour, hvor han har arbejdet i mere end tre årtier.

»Jeg har været på 24/7, 365 dage om året de sidste 33 år. Det har været sjovt, spændende og nogle gange frygtindgydende. Jeg har elsket at arbejde i Star Tour, ikke mindst på grund af de fantastiske mennesker, jeg har haft som kolleger, men nu har jeg nået en alder, hvor jeg har lyst til at skrue ned for intensiteten i mit arbejdsliv og have mere tid til at nyde andre dele af mit liv,« siger Stig Elling i en pressemeddelelse.

Salgsdirektøren har med jævne mellemrum optrådt i de danske medier - blandt andet under naturkatastrofer som tsunamien i Det Indiske Ocean i 2004, hvor han på nærmest timebasis forklarede, hvorledes det stod til med at hente de danske turister hjem.

Og netop det med at være til rådighed i alle døgnets timer er noget, der har tæret på kræfterne, fortæller Stig Elling.

»Min mand, Steen, burde have Nobels Fredspris for sin tålmodighed og udholdenhed i forhold til mit arbejde, der utallige gange har afbrudt ferier, nattesøvn og sociale sammenkomster, så måske bør jeg forkæle ham lidt nu,« siger Stig Elling.

Det er dog ikke ensbetydende med, at pensionen venter lige om hjørnet for den 67-årige charterkonge.

»Jeg forventer at »dø i manegen«, som man siger, men jeg kan ikke anbefale til nogen at være på 24/7, det er alt for meget og for hårdt i længden, så fremover skal jeg arbejde på en anden, mere balanceret måde som for eksempel brancheekspert, rådgivende konsulent eller lignende. Jeg kender ikke fremtiden, men jeg glæder mig til den,« siger Stig Elling.

TUI Nordic, der ejer Star Tour, oplyser, at man leder efter en erstatning for Stig Elling og sender i samme ombæring store roser efter den afgående salgsdirektør.