CEO i Mærsk: Vi har haft bedre momentum ind i 2019

Sidste år fik A.P. Møller-Mærsk en hård start på året, og begyndelsen af 2019 har vist sig at være en del bedre.

Sådan lyder det fra Søren Skou, der er administrerende direktør for Mærsk, på tirsdagens ordinære generalforsamling.

»Ind i 2019 har vi haft et væsentligt bedre momentum end i 2018,« siger han.

Særligt første halvdel af sidste år viste sig at være udfordrende for koncernen, der blandt andet kæmpede med høje omkostninger i forretningsområdet Ocean.

I forbindelse med årsregnskabet i februar fortalte direktøren, at Mærsk havde formået at løse vækstudfordringen, men at indtjeningen ikke fulgte med op i samme grad. Det kunne også aflæses direkte i regnskabstallene.

I 2018 voksede omsætningen nemlig til 39 mia. dollar fra 30,9 mia. dollar året forinden, og driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger (EBITDA) voksede til 3,8 mia. dollar fra 3,5 mia. dollar i 2017.

Dermed kunne Mærsk fremvise en EBITDA-margin på 9,8 pct. sidste år, og det var et fald fra 11,4 pct. året før. Og at løfte overskudsgraden står højt på direktørens prioriteringsliste

»Der skal forbedringer til, før vi kan være helt tilfredse. Vi leverede ikke så stor fremgang, som vi havde planlagt. Særligt i første halvår skuffede resultaterne, og det blev bedre i andet halvår,« siger Søren Skou på generalforsamlingen og fortæller, at Mærsk sidste år formåede at få skabt et stærkt fundament.

»Energiforretningen er stort set udskilt, og vi kan fokusere på den strategiske transformation,« lyder det også.

/ritzau/FINANS