CEO i DSV Panalpina: God start på langvarig integration

Arkivfoto. Jens Bjørn Andersen chef for DSV. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Transportkoncernen DSV Panalpina har fået en god start på integrationen af schweiziske Panalpina, som DSV gennemførte overtagelsen af den 19. august.

Det fortæller Jens Bjørn Andersen, der er administrerende direktør i logistik- og koncernvirksomheden, i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal, der er offentliggjort fredag morgen.

»Integrationen forløber fuldstændig som planlagt. Vi eksekverer på de planer, vi havde sat os for, og egentlig kan jeg bare sige, at alting på nuværende tidspunkt fungerer, som det skal.«

»Det er en integration, som kommer til at tage lang tid. Vi er kun lige startet, men vi synes, vi har fået en god start, og både kunder, medarbejdere og underleverandører har taget godt imod os,« siger Jens Bjørn Andersen.

I alt skal selskabet lave en integration mellem »det gamle DSV« og Panalpina i over 70 lande, og DSV Panalpina venter nu årlige omkostningssynergier for 2,3 mia. kr., når integrationen af det schweiziske opkøb er afsluttet ved udgangen af 2021. Tidligere lød forventningen på 2,2 mia. kr.

Omkring 5 pct. af synergierne vil blive realiseret i år, mens 60 pct. ventes realiseret næste år og 35 pct. i 2021.

Direktøren peger på, at den fysiske sammenlægning vil være gennemført inden udgangen af 2021, og allerede ved udgangen af næste år vil man været nået "rigtig langt".

Flere fyringer på vej

Som en del af integrationen har DSV Panalpinas ledelse allerede været i fuld gang med at rydde op i sidstnævnte efter milliardfusoinen.

To uger efter godkendelsen af opkøbet fjernede den danske virksomhed koncernledelsen i Schweiz, og transportkoncernen er ikke færdig med at sige farvel til dobbeltfunktioner.

»Når vi betaler, hvad vi har betalt for Panalpina, så er det en pris, der er højere end den underliggende værdi af et selskab, og vi kan kun forsvare den pris, hvis vi formår at løfte deres indtjening op til det niveau, vores egen indtjening har.«

»Der er en helt række af synergier at hente, hvor af en stor del af dem relaterer sig til medarbejdere, så derfor vil der være overlappende funktioner, og der er desværre mennesker, der vil miste deres job,« siger Jens Bjørn Andersen.

Han ønsker ikke at sætte tal på, hvor mange stillinger der stadig skal nedlægges, men fortæller, at det er noget, man løbende kigger på, og at DSV Panalpina på nuværende tidspunkt har et klart overblik over størrelsesordenen.

/ritzau/FINANS