CEO-fyring på vej hos Hewlett-Packard

Meget peger i retning af, at Hewlett-Packard vil fyre Léo Apotheker.

Foto: CHINA DAILY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er mindre end et år siden, at HPs CEO Léo Apotheker blev præsenteret. Nu forlyder det, at han er på vej væk igen.

Bestyrelsesmedlemmer mødtes onsdag for at diskutere muligheden for at afskedige CEO Leo Apotheker efter elleve turbulente måneder i jobbet, hvor HPs markedsværdi næsten er halveret. Det fortæller anonyme kilder til Wall Street Journal og New York Times.

Den mest nærliggende kandidat til at overtage stillingen som CEO er Meg Whitman, som er tidligere topchef hos Ebay. Det fortæller anonyme kilder til New York Times. Meg Whitman var hos Ebay mens virksomheden voksede fra at være en nystartet til at være en stor spiller på markedet. Meg Whitman stillede også op som republikansk kandidat til at blive guvernør i Californien.En talskvinde fra HP siger dog til Wall Street Journal, at hun ikke kan kommentere rygter og spekulationer. Men bliver Leo Apotheker tvunget til at forlade virksomheden, har Wall Street Journal regnet ud, at han kan regne med at få 35 millioner dollar.
 
Beslutter Hewlett-Packard at fyre sin CEO, bliver det tredje fyrede topchef i træk, hvilket vidner om en virksomhed, der har svært ved at finde sin plads mellem nogle af verdens mest innovative IT-virksomheder som Google, Facebook og Apple.

Spørgsmålet er, om en ny topchef kan bringe HP tilbage til den tidligere position som en af verdens førende IT-virksomheder. I de elleve måneder Leo Apotheker har siddet i chefstolen, er HPs aktie faldet 47 procent, hvilket svarer til en værdi på over 40 milliarder dollars af firmaets markedsværdi. Markedet reagerede positivt på udsigten til en ny topchef hos Hewlett-Packard, hvilket fik aktien til at stige med 6,72 procent.

Da Leo Apotheker tiltrådte hos HP for elleve måneder siden, var det overraskende. Han blev fyret fra software-firmaet SAP AG tidligt i 2010, og mindre end et år efter kom han til HP.