Centralbank tvinger storbanker til ikke at hæve udbytter

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggjorde torsdag anden og sidste del af årets stresstest af de største banker i USA. Og resultatet af den medfører, at Federal Reserve påbyder seks af bankerne ikke at hæve deres udbytter eller aktietilbagekøb så meget som ønsket for at sikre, at de fortsat har tilstrækkelig med kapital til at kunne modstå et "økonomisk chok".

Foto: Ann Saphir. FILE PHOTO: Raphael Bostic, Præsident i Federal Reserve Bank of Atlanta.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News.

Det er store navne som Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, American Express, M&T Bank Corp. og Keycorp, der alle må reducerer i deres planer om at hæve deres udbytter og aktietilbagekøb det kommende år tilbage.

Morgan Stanley og Goldman Sachs har i den forbindelse aftalt med centralbanken, at man vil fastfryse udbetalingerne på sidste års niveau, mens de fire andre altså må sænke ambitionerne på området.

De resterende 28 banker i testen kan dermed fortsætte med deres planer for at sende penge tilbage til aktionærerne, og trods torsdagens beslutninger er der stadig udsigt til, at alle bankerne i den samlede test vil kunne købe aktier tilbage eller udbetale udbytter det kommende års tid for 170 mia. dollar, hvilket ifølge Bloomberg News er 30 mia. dollar mere end året før.

I snit vil bankerne i stresstesten stadig kunne sende 95 pct. af deres indtjening retur til aktionærerne.

/ritzau/FINANS