Centralbank indrømmer aktieboble er bristet

Den kinesiske centralbankchef Zhou Xiaochuan indrømmer at de kinesiske aktiemarkeder har været udsat for en oppustet boble, samt at boblen nu er bristet.

Den kinesiske centralbankchef Zhou Xiaochuan. Fold sammen
Læs mere
Foto: SANG TAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge den japanske finansminister Taro Aso vurderede Zhou Xiaochuan ikke mindre end tre gange, at en boble i Kina var bristet under en diskussion om det kinesiske aktiemarked på G20 topmødet i Ankara i weekenden.

De kinesiske aktier er faldet næsten 40 pct. siden toppen i juni, og kursskredet har udløst massiv indgriben fra myndighederne. Peoples Bank of China har sænket renten ikke mindre end fem gange siden november for uden en lang række andre tiltag for understøtte aktiekurserne og stimulere den aftagende økonomiske vækst.

- Det er klart, at der er problemer i det kinesiske marked, og mange andre end jeg har udtrykt den holdning på G-20 mødet i dag, sagde den japanske finansminister Toro Aso efter et møde blandt finansministrene og centralbankcheferne.

Centralbankchefens udtalelser fik den kinesiske leder af Peoples Bank of Chinas internationale afdeling, Zhu Jun, til at understrege, at Zhou hentydede til en boble på aktiemarkedet og ikke en boble i den kinesiske økonomi.