Centralbank-aktion gav kun midlertidig positiv effekt

Onsdagens redningsaktion fra en række centralbanker blev umiddelbart modtaget positivt på de finansielle markeder, men den positive effekt var dog kun midlertidig.

En række centralbanker anført af den europæiske og den amerikanske centralbank skød 24 mia. dollar ud på de finansielle markeder for at afhjælpe de negative effekter af kreditkrisen.

- Modtagelsen på de finansielle markeder som helhed var dog blandet, og glæden kunne kun spores midlertidigt. Den afdæmpede positive stemning vendte senere rundt og trak aktiemarkederne ned og stabiliserede obligationsrenterne. Mest interessant er nok, at finansielle aktier i USA over dagen endte væsentligt nede som udtryk for, at centralbankernes indsats fundamentalt set ikke løse kreditkrisen, skriver Handelsbanken i en kommentar torsdag morgen.

Sidste gang centralbankerne gik sammen i en koordineret aktion var lige efter 11. september 2001, hvor bankerne dog sprøjtede et større beløb ud på pengemarkederne.

- Denne koordinerede aktion viser med tydelighed, hvor beslutsomme centralbankerne er med hensyn til at bringe ro på de finansielle markeder - især op til årsskiftet. Markederne reagerede umiddelbart positivt på nyheden, og det fik hele rentekurven til at flade og var således et udtryk for, at noget af den negative stemning omkring de økonomiske udsigter i alt fald for en stund blev trukket ud af markedet, påpeger Nordea i en kommentar.

RB-Børsen