Cementkæmper bekræfter gigantfusion

Samlet venter de to selskaber, at kunne skabe synergieffekter på 10,5 mia. kr. over en periode på tre år gennem sammenlægningen.

Verdens to største cementproducenter schweiziske Holcim og franske Lafarge er nået til enighed om en fusion af de to selskaber på ligeværdige vilkår - dvs. en aktie i Holcim er lig med en aktie i Lafarge. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI, LOIC VENANCE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens to største cementproducenter schweiziske Holcim og franske Lafarge er nået til enighed om en fusion af de to selskaber på ligeværdige vilkår - dvs. en aktie i Holcim er lig med en aktie i Lafarge.

Det fremgår af fælles meddelelser fra de to selskaber mandag morgen.

Fusionen, der vil skabe et selskab med en omsætning på hele 32 mia. euro (238,9 mia. kr.) samt et driftsresultat (EBITDA) på 6,5 mia. euro (48,5 mia. kr.), ventes først endeligt gennemført i første halvår 2015.Samlet venter de to selskaber, der fremover skal gå under navnet LafargeHolcim, at kunne skabe synergieffekter på 1,4 mia. euro (10,5 mia. kr.) over en periode på tre år gennem sammenlægningen.

Bestyrelsen i det nye selskab skal ligeledes sammensættes ligeligt - med syv medlemmer fra hver af de to eksisterende selskaber, mens den nuværende formand for Holcims bestyrelse, Wolfgang Reitzle, skal være formand for den nye bestyrelse.

Til gengæld bliver Lafarges formand og administrerende direktør, Bruno Lafont, også administrerende direktør for det nye selskab samt medlem af bestyrelsen.

Der er fuld opbakning til fusionen fra de største aktionærer i begge selskaber, fortæller Larfarge og Holcim.

- Jeg er meget stolt over at fremlægge dette nye kapitel i Lafarges lange industrielle historie, hvilket er frugten af det engagement, som vores folk har leveret over en årrække. Ved at kombinere Holcims erfarne hold og innovative ekspertise med vores, foreslår vi at samle det mest avancerede selskab i byggeindustrien - til gavn for vores kunder, vores medarbejdere og vores aktionærer, siger Bruno Lafont, der altså bliver direktør for det nye selskab, i en fælles meddelelse.

Lafarge har en markedsværdi på 137,4 mia. kr., mens Holcims værdi er 160 mia. kr.