Cementgigant ser afdæmpet markedsvækst tre år frem

Den franskschweiziske cementgigant LafargeHolcim forudser afdæmpet markedsvækst i de kommende tre år.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCK FIFE

Det fremgår af selskabets første kvartalsregnskab, hvor selskabet løfter sløret for en række finansielle målsætninger for perioden 2016-2018.

- Planen er ikke afhængig af et opsving på markedet og forudsætter bare 2 pct. underliggende markedsvækst. I tilfælde af et hurtigere og mere solidt opsving på verdensmarkederne, står gruppen til at drage fordel af sin operationelle gearing takket være sin velafbalancerede og geografisk diversificerede portefølje, hedder det i regnskabet.

LafargeHolcim vil fortælle mere om sin nye treårsplan på en kapitalmarkedsdag den 1. december, herunder om, hvorledes selskabet vil nå sit mål om at akkumulere frie pengestrømme på mindst 10 mia. schweizerfranc (68,8 mia. kr.) i perioden 2016 til 2018.

Cementkoncernens første regnskab siden fusionen mellem Lafarge og Holcim viser ikke større afvigelser i forhold til forventningerne. Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, landede på 1,64 mia. schweizerfranc, hvilket var præcis som ventet blandt analytikere ifølge Bloomberg News.

Omsætningen lå til gengæld en anelse lavere og faldt med godt 1 pct. til 7,83 mia. schweizerfranc mod ventet 7,92 mia. franc.

Til gengæld har LafargeHolcim en lille gave med til aktionærerne, da cementkoncernen foreslår et udbytte på 1,50 schweizerfranc per aktie mod tidligere guidet 1,30 schweizerfranc.