Cemat: Frasalg og nedlukning kan ligge 5-7 år ude i fremtiden

Cemat, der er det tilbageværende af siliciumproducenten Topsil, fik i 2017 et underskud på 2,4 mio. kr. mod et underskud året før på 36,8 mio. kr.

Cemat, der er det tilbageværende af siliciumproducenten Topsil, fik i 2017 et underskud på 2,4 mio. kr. mod et underskud året før på 36,8 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Driften landede dog på et overskud på 3,1 mio. kr. mod et tab på denne post i 2016 på 17,1 mio. kr., viser regnskabet for 2017.

Cemat beskæftiger sig med drift, udvikling og salg af det polske ejendomsselskab Cemat '70 i Warszawa. Og selskabets langsigtede målsætning er at sælge fra i Polen, udbetale provenuet til aktionærerne - og derefter dreje nøglen om og lukke.

»I lyset af det aktuelle ejendomsmarked i Polen er strategien at sælge så meget som muligt af jorden til beboelse. Den eller de typiske købere kunne være ejendomsudviklere, der projekterer, opfører og sælger ejendomme,« skriver Cemat i regnskabet om strategien fremover.

Det ventes dog ikke, at salget af jorden sker lige med det første - det kan tage fem til syv år eller endnu længere, før målsætningen kan blive opfyldt, fremgår det af regnskabet.

Cemat ejer omkring 87 pct. af Cemat ´70. Og selskabet venter i 2018, at omsætningen for den polske ejendomsforvaltning stiger med cirka 4 pct. som følge af stigningen i antallet af lejere. Herudover venter Cemat, at selskabets resultat af primær drift før afskrivninger (EBITDA) vil udgøre 4 mio. kr.

Det er det første årsregnskab, efter at Cemat solgte siliciumforretningen fra i 2016.