Cemat: Frasalg og nedlukning kan ligge 5-7 år ude i fremtiden

Cemat, der er det tilbageværende af siliciumproducenten Topsil, fik i 2017 et underskud på 2,4 mio. kr. mod et underskud året før på 36,8 mio. kr.

Foto: NF. Cemat, der er det tilbageværende af siliciumproducenten Topsil, fik i 2017 et underskud på 2,4 mio. kr. mod et underskud året før på 36,8 mio. kr.
Læs mere
Fold sammen

Driften landede dog på et overskud på 3,1 mio. kr. mod et tab på denne post i 2016 på 17,1 mio. kr., viser regnskabet for 2017.

Cemat beskæftiger sig med drift, udvikling og salg af det polske ejendomsselskab Cemat '70 i Warszawa. Og selskabets langsigtede målsætning er at sælge fra i Polen, udbetale provenuet til aktionærerne - og derefter dreje nøglen om og lukke.

»I lyset af det aktuelle ejendomsmarked i Polen er strategien at sælge så meget som muligt af jorden til beboelse. Den eller de typiske købere kunne være ejendomsudviklere, der projekterer, opfører og sælger ejendomme,« skriver Cemat i regnskabet om strategien fremover.

Det ventes dog ikke, at salget af jorden sker lige med det første - det kan tage fem til syv år eller endnu længere, før målsætningen kan blive opfyldt, fremgår det af regnskabet.

Cemat ejer omkring 87 pct. af Cemat ´70. Og selskabet venter i 2018, at omsætningen for den polske ejendomsforvaltning stiger med cirka 4 pct. som følge af stigningen i antallet af lejere. Herudover venter Cemat, at selskabets resultat af primær drift før afskrivninger (EBITDA) vil udgøre 4 mio. kr.

Det er det første årsregnskab, efter at Cemat solgte siliciumforretningen fra i 2016.