CEJ vil aflønnes efter sine resultater

Ejendomsadministration har udviklet sig meget, og i dag er den en central del af værdiskabelsen. Det bør afspejle sig i honoreringen, mener den adm. direktør hos den tredjestørste administrator.

Pressefoto: Anne Marie Oksen, adm. direktør hos den tredjestørste administrator, CEJ. Fold sammen
Læs mere

Selv om 2016 var et rekordår på ejendomsmarkedet, har det kun i begrænset omfang afspejlet sig på ejendomsadministratorernes bundlinjer.

Men Anne Marie Oksen, adm. direktør hos den tredjestørste administrator, CEJ, vil gerne ændre på afregningsformen med kunderne, så man får en større del af værditilvæksten i de gode år, og til gengæld også accepterer mindre indtjening i dårlige år.

Det skal ske via såkaldt performanceaflønning.

»Det professionelle kundesegment har fået øjnene op for, at vi er gode til at skabe værdi. Det har jeg drøftet med flere kunder, og vi vil gerne måles på det, for vi er ikke kun en passiv administration, som man opfattede det i gamle dage. Det er mange år siden, vi blot sendte opkrævninger ud og håndterede restancer. I dag kan kunderne se på, om ejendommene giver det cash flow, de forventer, og det er særligt vigtigt med de meget høje priser, man i dag giver for ejendomme,« siger Anne Marie Oksen.

En analyse fra Berlingske Business Ejendomme viser, at 20 mellemstore administratorer – herunder CEJ – har haft en samlet resultatfremgang på 13,6 procent i 2016. Det svarer til en driftsmarginal på omkring 9 procent, og selv om det er markant bedre end i de tungeste år i begyndelsen af årtiet, er det stadig ikke prangende i forhold til, at markedet i disse år formentligt er nogenlunde så godt, som det kan blive.

Men de gode tider betyder også, at der er rift om arbejdskraften, og det gør det vanskeligt at få fuldt udbytte af højkonjunkturen.

»Vi har høje omkostninger, ikke mindst til lønninger, og det er derfor meget vigtigt for os at synliggøre over for kunderne, at vores administration skaber stor værdi i deres ejendomsporteføljer,« siger Anne Marie Oksen.