CBS udnævner Nykredit Banks direktør til adjungeret professor

Copenhagen Business School, har udnævnt Jesper Berg til adjungeret professor i finansiering.

Foto: Liselotte Sabroe. Jesper Berg
Læs mere
Fold sammen

Jesper Berg, der er bankdirektør for Nykredit Bank,  og som tidligere har haft chefstillinger i Nationalbanken og Den Europæiske Centralbank, ECB, er blevet udnævnt til adjungeret professor på Copenhagen Business School.

Som adjungeret professor vil Jesper Berg være tilknyttet Institut for Finansiering i en fem-årig periode, og institutbestyrer Søren Hvidkjær ser meget frem til Jesper Bergs bidrag til instituttets forsknings- og uddannelsesaktiviteter.

»Jesper Berg har en dyb forståelse for det finansielle og pengepolitiske system, og deltager aktivt i både den offentlige og akademiske debat om finansielle spørgsmål. Efter finanskrisen skrev han sammen med Morten Bech fra den amerikanske centralbank bogen ”Finansernes fald”, der indsigtsfuldt analyserede og beskrev den finansielle krise«, siger professor Søren Hvidkjær, institutleder for Institut for Finansiering på CBS.

»Jesper har også skrevet akademiske artikler, som har påvirket både den regulatoriske tilgang og akademiske forskning, og så optræder han ofte i danske medier med analyser af både det finansielle system og den økonomiske politik,« fortsætter Søren Hvidkjær.

Jesper Berg vil afholde sin tiltrædelsesforelæsning den 28. august 2015, hvorefter han formelt set vil blive udnævnt.