CBS tjekker kritiseret landbrugsrapport for god skik

Handelshøjskolen i København undersøger omstridt rapport, der er udformet med hjælp fra Bæredygtigt Landbrug.

Per Holten-Andersen, Rektor CBS Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Copenhagen Business School (CBS) undersøger nu, om en omstridt rapport, som er udformet med bistand af organisationen Bæredygtigt Landbrug, holder vand.

CBS' forskningspraskisudvalg tjekker, om god videnskabelig praksis er blevet fulgt.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra CBS.

Rapporten har mødt kritik, fordi den rummer holdninger på linje med Bæredygtigt Landbrug. Samtidig strider indholdet mod resultater af andre undersøgelser.

»Mediedækningen har rejst en stribe relevante spørgsmål om, hvordan arbejdet med landbrugsrapporten er foregået, og om god forskningsskik er overholdt,« siger CBS' rektor, Per Holten-Andersen, i meddelelsen og fortsætter:

»Direktion og Akademisk Råd beder derfor omgående CBS' forskningspraksisudvalg om at sætte en undersøgelse af rapporten i gang.«

I august sagde Bo Jellesmark Thorsen og Jesper S. Schou, der begge er forskere ved Københavns Universitet, at rapporten "ikke ville kunne passere som et speciale på kandidatuddannelserne i jordbrugsøkonomi".

Kritikken blev beskrevet over for netmediet Altinget.dk.

Siden er det af DR blevet beskrevet, at rapportens forskere kopierede data fra Bæredygtigt Landbrug direkte ind i rapporten. De forsøgte også at nedtone den data, som går i en anden retning end organisationens ønsker.

»Sagen er særdeles skadelig for CBS' omdømme, og vi kan ikke leve med den mistanke, den rejser, om CBS som forskningsinstitution og kvaliteten af det øvrige forskningsarbejde fra flere end 670 forskere,« siger professor Keld Laursen i pressemeddelelsen.

Keld Laursen er næstformand for Akademisk Råd.

CBS forventer, at udvalget har afsluttet sit arbejde i løbet af foråret 2017.