CBS skyder stor iværksætter-konkurrence i gang

CBS Case Competition starter i dag og løber ugen ud.

CBS Case Competition 2016 Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To sideløbende iværksætter-konkurrencer, foredrag, debatter og topchefer fra virksomheder som Deloitte og Microsoft.

Og selvfølgelig præmier på op med 30.000 kroner. I disse dage løber CBS Case Competition af stablen på Copenhagen Business School i København.


Opvarmningskonkurrencen er netop blevet offentliggjort i dag, og her er CARE Danmark case. De studerende skal finde løsninger på udfordringen med at skaffe vand til hårdt belastede områder i verden.



Onsdag starter både open-konkurrencen samt den internationale konkurrence. I den internationale turnering dyster 12 hold med bachelorstuderende fra universiteter fra Hong Kong til Pennsylvania mod hinanden, hvor de prøver at finde løsninger på pågældende virksomheds aktuelle problemer på 32 timer. Sidste år var TDC case.

I open-konkurrencen, er der over 1000 deltagende fra 20 EU-lande. Her løses samme case. Vinderen får en præmie på 30.000 kroner.

Et hold fra Singapore vandt i 2016 den internationale del, men ligesom i år, var der også et dansk hold med. De udtalte dengang til Berlingske Business:
»På nogle tidspunkter følte vi, at vi havde fundet den perfekte løsning, og at vi var godt med tidsmæssigt, og i andre øjeblikke var vi nervøse for, om vi overhovedet kunne aflevere et acceptabelt resultat. De 32 timer er lidt af en emotionel rutsjetur, hvor der ­bliver diskuteret heftigt, grint og sågar udgydt tårer,« sagde deltageren Henriette Henriksen.



Sidste år blev vindergruppen inviteret til TDC, hvor de præsenterede deres case for den øverste direktion.

Onsdag morgen løfter CBS Case Competition sløret for, hvem dette års hovedcase i den internationale konkurrence er. I dommerpanelet sidder blandt andet Malou Aamand fra Google Denmark og Anders Dons, der er CEO for Deloitte Nordics.

Konkurrencen har kørt siden 2002.

Berlingske Business dækker konkurrencen ugen ud.