CBS kommer med bud på Viacom

CBS er kommet med et bud på Viacom, der ligger lavere end Viacoms nuværende markedsværdi på 12,5 mia. dollar (75,8 mia. kr.).

Ifølge Wall Street Journal er CBS kommet med et bud på Viacom, der ligger under selskabets nuværende markedsværdi. Foto: REUTERS/Lucas Jackson. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortæller kilder tæt på sagen ifølge The Wall Street Journal.

Buddet fra CBS er betinget af, at CBS' direktion, heriblandt CBS' administrerende direktør, Leslie Moonves, og formanden, Joe Ianniello, skal stå i spidsen for den fusionerede enhed, hvilket kan betyde, at Viacoms direktør, Bob Bakish, ville blive afskediget.

Begge selskaber er styret af mediemogulen Sumner Redstones selskab, National Amusements, som har en stemmepost på næsten 80 pct. i begge selskaber.

Shari Redstone, der er formand for National Amusements, og som er vicebestyrelsesformand i begge selskaber, har over en længere periode presset på for en sammenlægning. Dog siger en kilde tæt på sagen, at National Amusements vil have svært ved en aftale, der ikke inkluderer en fremtid for Bob Bakish i det fusionerede selskab.

I 2016 afslog CBS Shari Redstones anstrengelser for at samle de to selskaber. Her faldt forhandlingerne, ifølge kilder tæt på sagen, sammen på grund af værdiansættelsen af Viacom.

Forhandlingerne er i de seneste måneder blevet genoptaget, og ifølge The Wall Street Journal har CBS indikeret, at det er usandsynligt, at det vil byde over kursen på Viacom.

/ritzau/FINANS