CBS freder tidligere Capinordic-direktør

Handelshøjskolen i København, CBS, vil stadig bruge tidligere adm. direktør for den kuldsejlede Capinordic Bank, selv om en undersøgelse kritiserer ham heftigt.

Foto: Nikolai Linares
På trods af en sønderlemmende kritik af hans rolle som administrerende direktør i den krakkede Capinordic Bank kan Henrik Juul som ekstern lektor fortsat undervise studerende på Handelshøjskolen i København, CBS, skriver borsen.dk.

Det fastslår professor Lennart Lynge Andersen, der er Henrik Juuls umiddelbare arbejdsgiver.

- Der er ikke noget i den advokatundersøgelse, der kommer til at påvirke hans ansættelsesforhold, siger Lennart Lynge Andersen til hjemmesiden.

Henrik Juul har undervist i blandt andet risikostyring, kreditret, kapitalmarkedsret og de såkaldte god skik-regler for finansiel rådgivning ved siden af sit job som direktør for Capinordic Bank.

Han blev fyret som bankdirektør i januar kort tid før, Capinordic Bank gik konkurs, og udstilles i en ny advokatundersøgelse som en af de hovedansvarlige for bankens lemfældige kreditpolitik.

Finansiel Stabilitet, der er statens sidste holdeplads for krakkede banker, forbereder en erstatningssag mod Henrik Juul, bestyrelsesmedlem Lasse Lindblad og bestyrelsesformand Claus Ørskov.

Bankens tab er på ikke under 200 millioner kroner, og ved siden af erstatningssagen kan der blive tale om en straffesag mod den tidligere ledelse af banken.

Lennart Lynge Andersen vil ikke forholde sig til signalværdien i at have en underviser ansat, der muligvis ender i en retssal anklaget for at have overtrådt de regler, som han i dag underviser studerende i.

/ritzau/