CBrain med stærk vækst i omsætning og indtjening

Softwareselskabets halvårsrapport afslører en stigning i omsætningen til 27,3 mio. kr. fra 22,1 mio. kr. i samme periode sidste år og en fremgang i resultatet før skat til 8,3 mio. kr. fra 4,6 mio. kr.

Foto: Morten Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En omsætningsfremgang på 24 pct. og en indtjeningsfremgang på 80 pct. Det er status for cBrains første halvår, som åbner for en mulig opjustering af forventningerne til hele regnskabsåret.

Softwareselskabets halvårsrapport afslører en stigning i omsætningen til 27,3 mio. kr. fra 22,1 mio. kr. i samme periode sidste år og en fremgang i resultatet før skat til 8,3 mio. kr. fra 4,6 mio. kr.

- Ledelsen er særdeles godt tilfreds med resultatet. Resultatet er selskabets hidtil bedste, både hvad angår omsætning og indtjening, og cBrains aktiviteter udvikler sig godt og planmæssigt, både i Danmark og internationalt, skriver selskabet i regnskabet for årets første seks måneder.

Resultatet er ifølge cBrain et bevis på, at det er lykkedes selskabet at øge væksten samtidig med, at indtjeningen er fastholdt og pengestrømmene positive. Rent salgsmæssigt fremhæves en god udvikling på det danske marked. Fortsat salg til selskabets eksisterende kunder, herunder salg af både softwarelicenser og serviceydelser, samt en række vigtige nye ordrer til blandt andet Erhvervsstyrelsen, Statsforvaltningen og Lægeforeningen sikrer vækst og indtjening, lyder det.

Internationalt er satsningen øget i perioden. Der er indgået en rammeaftale med den engelske stat vedrørende cloud-løsningen F2 samt en partneraftale om F2 med DVZ i Mecklenburg-Vorpommern.

Der kan vente en opjustering senere på året fra cBrain, hvis den positive udvikling, som selskabet har oplevet i første halvår, fortsætter i de kommende måneder. Men indtil videre fastholdes den hidtidige udmelding om et uændret omsætningsniveau og en positiv indtjening, meddeler cBrain.

cBrain forklarer, at det særdeles gode første halvår på det danske marked, har betydet, at både omsætning og indtjening ligger på et niveau, som er betydeligt højere end det niveau, som er udmeldt for året. Da aktivitetsniveauet fortsat er højt hos de eksisterende kunder, og der er en pæn løbende ordreindgang, kan der vente en positiv justering af forventningerne forude.

- Fastholdes den positive udvikling i de næste måneder, vil den tidligere udmeldte forventning for året blive justeret i positiv retning, skriver cBrain.