CBB offentliggør hemmelige numre

En række kunder har fået offentliggjort deres hemmelige telefonnumre i online-telefonbøger på grund af sjusk hos CBB.

Selv om kunderne udtrykkeligt har givet besked på, at deres numre skal være hemmelige, har mobilselskabet CBB i en række tilfælde offentliggjort telefonnumrene alligevel.

Offentliggørelsen er sket hos Krak og Eniro, hvor CBB-kunder til deres egen store overraskelse kan finde sig selv listet, selv om det ikke burde kunne lade sig gøre, skriver computerworld.dk.

Det er teleselskaberne selv, der overfører deres nummerdatabaser til telefonbøgerne, og det sker typisk dagligt. Derfor kan hverken Krak eller Eniro rette fejlen, fordi den blot vil opstå igen næste gang nummerdatabasen bliver overført. Computerworld har dog været i kontakt med en mobilkunde, hvis nummer har været offentligt tilgængeligt siden sidste uge, uden at CBB har rettet fejlen.

Det er IT- og Telestyrelsen, der fører tilsyn med at teleselskaberne overholder loven, og gør de ikke det, kan det i yderste konsekvens ende med tvangsbøder. Det er dog op til kunderne selv at anlægge sag, hvis offentliggørelsen af et hemmeligt nummer har givet konsekvenser.

»Det kan jo være nogle meget alvorlige sager, og de kan i yderste konsekvens føre til, at borgeren bliver nødt til at skifte adresse, hvis pågældende eksempelvis bliver forfulgt af en tidligere ægtefælle,« siger Hans Bøgesvang Riis fra IT- og Telestyrelsen til Computerworld, der ikke har haft held til at få kommenteret sagen af CBB selv - trods henvendelser gennem en hel uge.

CBB ejes, ganske som Sonofon og Cybercity, af Telenor, Norges svar på TDC.