Caterpillar ser god udvikling i mineindustrien

Entreprenørkoncernen Caterpillar, der ligesom FLSmidth er leverandør til mineindustrien, melder i sit regnskab for tredje kvartal om god efterspørgsel fra denne kundegruppe.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Metalpriserne faldt i løbet af tredje kvartal 2011 som følge af bekymringer om økonomien, men produktionen fortsatte med at stige. Mens råvarepriserne er komme ned fra deres top, er de stadig favorable for investeringsniveauet, og det driver en betydelig efterspørgsel på vores store mineprodukter og et bedre salg af reservedele, skriver Caterpillar i regnskabet.

Caterpillars salg til minesektoren hører under Ressource Industries, hvor salget steg med hele 103 pct. til 4599 mio. dollar i forhold til samme periode sidste år. Den ene halvdel af fremgangen skyldes købet af Bucyrus i tredje kvartal, mens den anden halvdel af fremgangen skyldes højere salgsvolumener.

Caterpillar venter, at råvarepriserne vil fortsætte med at være positive for såvel investeringer som produktion i minesektoren resten af året. Om næste år vurderer Caterpillar, at fortsat økonomisk vækst i Asien sandsynligvis vil forbedre aktiviteten i anlægsindustrien og råvareefterspørgslen, og entreprenørkoncernen venter mineproduktionen stiger i 2012.

Ritzau Finans