Cartier sagsøger internetfirma

Cartier har sagsøgt HauteLook, der sælger lukususmærkevarer til discountpriser online.

8. Cartier; brandværdi: 3,964 millioner dollars. Har tabt 19 procent af brandværdien i 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: QILAI SHEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

HauteLook ødelægger Cartiers brand ved at sælge ødelagte og secondhand Cartier-varer uden tillladelse. Sådan lyder anklagen fra det anerkendte og eftertragtede luksusmærke, der nu har sagsøgt onlinefirmaet, skriver Reuters.

HauteLook skaber "øjeblikkelig og uoprettelig skade på Cartiers brand og varemærke", skriver Cartier i en 36-siders lang klage, der blev sendt til Manhattens domstol tirsdag aften.

Ødelagte Cartier-varer

I skriftet hævder Cartier, at HauteLook har solgt brugte Cartierure på sin hjemmeside, selvom firmaet på samme side skriver, at "de aldrig sælger secondhandvarer".

Videre skriver Cartier, at HauteLook også har solgt Cartier-varer, der enten var ødelagte, blev sendt i forkerte pakninger eller havde slørede ægthedscertifikater. Mens andre varer blev sendt med et Cartier-garantibevis, selv om garantien ikke fandtes.

Søgsmålet skal standse det påståede uretmæssige salg og kompensere for skadesvirkninger. Samtidig vil Cartier med søgsmålet beskytte kunder mod vildledende online-salg, samt "det betroede Cartier-mærke og hvad, det står for".

I en erklæring meddeler HauteLook, at firmaet vil revidere klagen:

"HauteLook respekterer ejernes rettigheder og tager spørgsmålet meget seriøst," skriver de.

HauteLook er en del af det såkaldte flash sale, der tilbyder designervarer til discountpriser. Herudover findes også siderne Editors' Closet, eBay Inc's Fashion Vault og Gilt.