Carsten Berger i personstrid om Dermapharm

Der foregår i øjeblikket en bitter personstrid om fremtiden for kostemetikfirmaet, Dermapharm. Den tidligere ejer af firmaet, Arndt Østergaard, vil indgive en konkursbegæring mod firmaet.

Foto: Ditte Valente
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dagens udgave af dagbladet Børsen retter Arndt Østergaard hårde beskyldninger mod ejendomsinvestoren Carsten Berger.

Østergaard mener, at der er usikkerhed omkring værdisætningen af Carsten Bergers forskellige aktieposter, hvor af de fleste er samlet i Bergers investeringselskab Rudersdal A/S.

Værdien af aktierne skal ifølge dagbladet Børsens kilder være kunstigt opskrevet. Aktier som Berger har brugt til at kautionere for hans forretningskollega, Jan Rennebergs køb af Dermapharm A/S.

Carsten Bergers samlede gæld er på 1,3 mia. kroner, og mange af hans investeringer er lavet med lånte penge. Arndt Østergaard mener, at bankerne bliver ved låne Berger penge, fordi de ikke har en samlet oversigt over hans kautionsforpligtelser. Derfor vil Østergaard indgive en konkursbegæring mod Dermapharm.

Berger til modangreb
Ifølge Carsten Berger bunder Arndt Østergaards angreb i, at det ikke er lykkedes Østergaard at overtage kosmetikfirmaet Dermapharm A/S.

»Der foregår nogle forhandlinger omkring Dermapharm, hvor Arndt Østergaard ikke længere er med. Han har ønsket at overtage virksomheden, og det lykkedes ikke. Det er hans motivation for at komme ud med det her,« siger Carsten Berger og forklarer:

»Det er en virksomhed med meget stort potentiale. Der skal stilles likvide midler til, for at den kan fortsætte. De forhandlinger, som skal sikre virksomhedens fremtid, er meget tæt på at være afsluttede.«

I forhold til at anklagen om at Carsten Berger skulle have svært ved at møde sine gældsforpligtelser, siger han:

»Artiklen i Børsen er noget useriøs. Jeg har et selskab med en registreret egenkapital på 261 mio, kr. efter nedskrivninger 200 mio. kr. Mine aktier er kun opskrevet i forhold til anskaffelseskurser og ikke i forhold til børskurser.«