Carnegies finansdirektør fratræder

Investeringsbanken Carnegies finansdirektør forlader selskabet efter finansskandale.

Ulf Fredrixon, finansdirektør hos investeringsbanken Carnegie siden 1. marts, forlader selskabet.

Carnegies administrerende direktør, Stig Vilhelmson, tog sin afsked i sidste uge, efter at det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen, havde forlangt, han gik af. Carnegie skal desuden have ny bestyrelse og betale en bøde på 50 mio. skr.

Der har ifølge Finansinspektionen været tale om alvorlige brister i ledelsen og kontrollen af selskabets forretning. Finansinspektionen har anført, at Carnegies interne kontrolfunktioner er helt ude af mål med forretningsomfangets størrelse. Samtidig har ansvarsfordelingen været utydelig, og opgaver er blevet fordelt til inkompetente personer. Hertil kommer, at bestyrelsen ikke har levet op til sit ansvar.

Ulf Fredrixon har arbejdet hos Carnegie i 20 år i forskellige funktioner inden for regnskab og finans. Bo Haglund er udnævnt til ny fungerende finansdirektør. Han har arbejdet hos Carnegie i mere end 10 år, senest som co-manager ved opkøb og integration af Max Matthiessen.

Carnegie har sat sin nuværende direktør for Investment Banking, Anders Onarheim, ind som ny administrerende direktør, og Matti Kinnunen, der hidtil har været direktør med ansvar for den daglige drift, bliver vice-administrerende direktør.

RB-Børsen