Carnegie vinder prestigepris

Carnegie er kåret til den Danmark bedste til virksomhedshandler, viser anerkendt undersøgelse.

Jacob Bastholm, chef for Carnegies corporate finance-afdeling. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Carnegie er kåret til den bedste investeringsbank i Danmark, fremgår det af analysehuset Prosperas årlige undersøgelse. Rapporten viser samtidig, at Danske Bank overhaler Nordea.

»Vi anser det for et udtryk for tillid og en anerkendelse af vores arbejde. Det er et stort klap på skulderen til teamet, som yder en kæmpe indsats for at skabe succes for kunderne og leve op til den tillid, som de viser os,« skriver Jacob Bastholm, Carnegies danske chef for corporate finance, i en mail til Berlingske.

Carnegie vinder prisen, efter at banken tilbage i marts 2014 stod bag børsnoteringen af O.W. Bunker, der gik konkurs sidste efterår. Især i første del af 2015 straffede investorene - som tidligere omtalt i Berlingske - Carnegie ved at tildele dem færre aktiehandler, så den såkaldte kurtage faldt.

Angiveligt fravalgte Novo Nordisk Carngie, da medicinalkoncenens IT-virksomhed NNIT blev noteret i foråret.

Men det tyder på, at kunderne har lagt O.W. Bunker-sagen bag sig. Prosepra har spurgt 35 organisationer, som placerer Carnegie øverst efterfulgt af FIH Partners og SEB. På fjerdepladsen har Danske Bank overhalet Nordea, der er nummer fem.