Carnegie-chef rystet over bedrageri

Investeringsbanken Carnegies direktør i Danmark er dybt rystet over, at en af bankens mest betroede medarbejdere har begået omfattende underslæb gennem fem år.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
"Jeg er dybt rystet. Jeg har simpelthen ikke kunne forestille mig, at en person der har været ansat her i 18 år og haft flere centrale tillidshverv, har udnyttet sin position og sin viden om vores systemer for egen vindings skyld," siger Peter Hansen, adm. direktør for Carnegie Bank i Danmark til Business.dk.

Han oplyser, at bedragerierne blev opdaget i forbindelse med den ordinære årsafslutning, og at banken efter at have konfonteret den pågældende medarbejder valgte straks at politianmelde ham.

Den 50-årige mand, der ifølge Business.dk's oplysninger havde den helt centrale position som ansvarlig for risikostyring i Carnegie, er i dag blevet varetægtsfængslet for 27 dage.

Underslæb for millioner
Ifølge nyhedsbureauet Ritzau har manden overført Carnegie-midler til sin egen konto i banken, og derefter overført dem til andre konti, hvor han har hævet dem. Der er angiveligt tale om underslæb der går fem år tilbage, og omfatter et beløb på 17 millioner kr.

Peter Hansen understeger over for Business.dk at der ikke har været tale om kundemidler, og at Carnegie i øvrigt har rigelig likviditet og solvens til at klare tabet.

"Men det er naturligvis meget beklageligt, hvad der er sket," understreger Peter Hansen.

Ifølge Ritzau har den pågældende i hvert fald delvist erkendt sig skyldig.