Carlsbergs nye bryggeri dyrere end ventet

Højere priser på byggematerialer fordyrer Carlsbergs flytning af bryggeriet fra Valby til Fredericia med op til 150 millioner kroner.

Carlsbergs stort anlagte flytning af bryggeriet fra den historiske adresse i Valby til Fredericia kommer til at koste op imod 150 millioner kroner mere end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Carlsbergs stort anlagte flytning af bryggeriet fra den historiske adresse i Valby til Fredericia kommer til at koste op imod 150 millioner kroner mere end ventet. Priserne på byggematerialer er steget.

- Det bliver 100-150 millioner kroner dyrere end oprindeligt planlagt. Ud af et samlet budget på 815 millioner kroner er det meget, siger Carlsbergs Supply Chain Manager, Erik Juul Rasmussen.

Til gengæld går det helt efter tidsplanen, og det ventes, at bryggeriet i Valby kan lukke ned i december 2008. Målet er at skabe det mest omkostningseffektive bryggeri i Europa.

Mens produktionen flytter, så bliver administrationen i København.

- Det er ikke noget problem med et hovedkontor i København og produktion i Fredericia. Hvis vi skulle flytte, så skulle vi have en masse nye mennesker, som ikke kender til øl så godt som dem, vi har. Dertil kommer, at Carlsbergs historiske rødder ligger i Valby, siger Carlsbergs koncernchef, Nils Smedegaard.

/ritzau/