Carlsbergs gæld mest risikofyldt blandt ligemænd

Carlsbergs russiske eksponering har gjort selskabets gæld til den mest risikofyldte blandt verdens største bryggerier.

Carlsbergs russiske eksponering har gjort selskabets gæld til den mest risikofyldte blandt verdens største bryggerier. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCUS BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Det koster nu det dobbelte at forsikre sig mod misligholdelse - default - på selskabets obligationer sammenlignet med verdens største bryggeri ABInbev, hvis man ser på priserne for de fem årige Credit Default Swaps (CDS).

Carlsbegs CDS handler til knap 90 basispoint, mens ABInbevs handler til 44,5 basispoint, og Heineken og SABMiller ligger midt i mellem med priser på henholdsvis 61,1 basispoint og 55 basispoint.

Carlsberg, som har omtrent samme forhold mellem gæld og indtjening (debt-to-earnings-ratio) som kollegerne i bryggeritoppen, ABInbev, SABMiller og Heineken, vurderes også af kreditbureauerne til at have en større risiko.

Carlsberg har ratingen "Baa2" hos Moody's og den tilsvarende "BBB" hos Fitch, hvilket er et trin under ratingen for kollegerne SABMiller og Heineken, mens ABInbevs gæld rates to trin højere.

»Den relativt høje eksponering mod det meget volatile russiske marked grundet lovgivning og afgiftsforhøjelser mod alkohol er noget, der påvirker vores syn på kreditten negativt,« siger Brian Børsting, der er analytiker hos Danske Markets til Bloomberg News.

En CDS-kontrakt er en form for garanti på en obligation (eller et lån). Udstederen (referencen) af obligationen er som sådan ikke involveret i kontrakten. En CDS er alene en aftale mellem køber og sælger af garantien. Køberen får kompensation af sælger, hvis udsteder ikke betaler ydelsen på obligationen.