Carlsbergs danske direktør stopper

Carlsberg skal have en ny direktør for sin danske forretning, da Carsten Hänel stopper ved udgangen af juli.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Carsten Hänel, der har været direktør siden december 2011, og Carlsberg er tilsyneladende blevet enige om at stoppe samarbejdet, da man ønsker at prøve noget nyt.


- Den danske forretning har udviklet sig positivt under Carstens lederskab, men vi er enige om, at der er brug for forandringer for at bringe Carlsberg Danmark videre, siger Michiel Herkemij, der er vicedirektør for Carlsbergs forretning i Vesteuropa, i meddelelsen.


Bryggeriet har fundet en afløser internt i selskabet, men navnet vil først blive offentliggjort senere på året. I mellemtiden vil João Abecasis, som i dag er regional chef for Carlsbergs mindre markeder i Vesteuropa, være direktør i Danmark.


Det er langt fra det første chefskifte i Carlsberg, som har lavet en række ændringer, efter at hollandske Cees t' Hart sidste år satte sig til rette som ny topchef.

Der er blandt andet blevet sagt farvel til finansdirektør Jørn Jensen, chef for Vesteuropa Jørn Tolstrup Rohde og James Lousada, der var chef for forretningen i Storbritannien.


Den snart tidligere direktør for Carlsberg Danmark, Carsten Hänel, har ifølge meddelelsen ikke noget nyt job på hånden.

- Jeg har haft fem fantastiske år i Carlsberg, og jeg er stolt af de resultater, vi sammen har leveret.


- Nu er tiden inde til, at jeg tager det næste skridt i min karriere. Jeg vil savne alle de fantastiske kollegaer, men jeg ser også frem til at forfølge nye udfordringer uden for Carlsberg, siger han.