Carlsbergs appel mod kartelbøde skal tages op onsdag

Appeldomstolen i Düsseldorf skal onsdag teste en sag om et muligt kartel mellem flere bryggerier for år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alexander Demianchuk

Onsdag kommer den danske bryggerigigant Carlsberg til at kigge mod syd, når appeldomstolen i Düsseldorf skal teste en sag om et muligt kartel mellem flere bryggerier for år siden.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Sagen tager udgangspunkt i, at Carlsberg sammen med en stribe andre bryggerier angiveligt skulle have løftet deres priser på øl på det tyske marked i begyndelsen af 2008. Det opsnappede de tyske konkurrencemyndigheder, som efterfølgende har uddelt bøder for samlet 2,5 mia. kr. til 11 bryggerier, en brancheorganisation og 14 personer.

Mens flere bryggerier har accepteret deres bøder eller indgået forlig, så har blandt andet Carlsberg appelleret sin dom og bøden på 462 mio. kr. Onsdag skal appeldomstolen i Düsseldorf så vurdere, om Carlsberg har grund til at skulle betale sin bøde.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra Carlsberg, forhenværende Carlsberg-topchef Jørgen Buhl Rasmussen såvel som den tyske appeldomstol. I seneste årsregnskab skrev Carlsberg-ledelsen imidlertid:

»Ledelsen er ikke enig i konkurrencemyndighedernes konklusioner eller kendelsen, og derfor har Carlsberg Deutschland appelleret dommen.«

/ritzau/FINANS