Carlsbergs ansatte lider under store forandringer

Effektiviseringer går langsommere end ventet i Carlsberg. Medarbejderne har svært ved at følge med i det høje tempo, som ledelsen har sat, erkender bryggeriets koncernfinansdirektør Jørn P. Jensen.

Carlsbergs kvartalregnskab, Jørn P. Jensen, CEO, Vice Administrerende Direktør. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Det dårlige vejr i Vesteuropa i foråret driller Carlsbergs ølsalg og er stærkt medvirkende til det skuffende resultat, der tvinger Carlsberg til at nedjustere. Men mens det som bekendt er svært at gøre noget ved vejret, ser det straks mere bekymrende ud, at Carlsberg ikke får den varslede effekt ud af sine effektiviseringsprogrammer, som også er medvirkende til det skuffende halvårsresultat.

Carlsberg har gennem flere år arbejdet hårdt på at gøre virksomheden mere effektiv. Og efter år med store investeringer i bl.a. ny it, som skal være med til at sikre en mere effektiv forretning, var det ellers nu, at Carlsberg skulle til at høste frugterne af det store arbejde.

Koncernfinansdirektør Jørn P. Jensen erkender, at ledelsen har sat barren højere end medarbejderne har kunnet følge med og levere.

»Effekten af effektiviseringerne er ikke kommet så hurtig som vi havde forventet. Der er ikke én enkelt årsag, det handler mere om, at vi har meget høje ambitioner i vores effektivisering-agenda i år. Organisationen og medarbejderne går gennem meget store forandringer i disse år, og vi må erkende, at det har været udfordrende at eksekvere på samtlige projekter på samme tid og så hurtigt, som vi havde planlagt,« siger Jørn P. Jensen på en telekonference.

Se mere om Carlsbergs nye langsigtede strategi: