Carlsbergfondet investerer en halv milliard i klimakampen

Siden Carlsbergfondet sidste år solgte københavnske ejendomme for 1 milliard har fondet ledt efter et sted at placere pengene. Nu sættes en del af pengene i klimavenlige investeringer.

Carlsbergfondets formand, Flemming Besenbacher, annoncerer den nye investering på et pressemøde i New York i dag. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsbergfondet placerer 500 millioner kroner i klimavenlige investeringer i CO2-reduktion og bæredygtig fødevareproduktion.

Det annoncerer bestyrelsesformanden for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher, ved åbningsceremonien af New York Climate Week.

Pengene har brændt i lommen på Besenbacher, siden Carlsbergfondet sidste år solgte en lang række af deres ejendomme i København for 1,1 milliarder kroner.

Med den nye investering ønsker Carlsbergfondet at hjælpe indsatsen for en bæredygtig global udvikling, mens de scorer et højt afkast.

»Med denne investering på 500 mio. kr. ønsker Carlsbergfondet at bidrage til at skabe banebrydende forskning og nytænkning, samtidig med at der skabes bæredygtige afkast, som vi kan give tilbage til samfundet eller geninvestere i andre fonde,« siger Flemming Besenbacher.

Investeringen vil blive forvaltet at britiske Impax Asset Management, som i næsten 20 år har forsøgt at kombinere høje afkast med bæredygtige investeringer.

Investeringerne vil blandt andet satse på løsninger, der kan reducere vandspild og bæredygtig fødevareproduktion samt forskning, der kan begrænse CO2-udslippet.

Carlsbergfondet forventer, at investeringerne vil give et årligt afkast mellem 9 og 15 pct.

Tidligere i år annoncerede Carlsberg-koncernen sit eget bæredygtighedsprogram. Det har til formål at bidrage til målene for bæredygtig udvikling og Paris-aftalen om klimaændringer. Ambitionerne har Carlsberg kaldt Together Towards ZERO, og har til formål at eliminere kulstofemissioner og vandspild på Carlsbergs bryggerier inden 2030.

»Jeg er glad for, at disse investeringer supplerer Carlsberg-koncernens meget ambitiøse bæredygtighedsambitioner,« siger Flemming Besenbacher.

Carlsbergfondet er en af ​​verdens ældste industrielle fonde og har været Carlsberg-koncernens hovedaktionær siden 1888. I dag modtager fonden fortsat indtægter fra Carlsberg-koncernens udbytte.