Carlsberg undrer sig over skotske breve

Scottish & Newcastles optrapning af den juridiske krig mod Carlsberg og Heineken mødes med et skuldertræk hos den danske bryggerigigant.

Det seneste udfald fra Scottish & Newcastle (S&N) i ølkrigen mod bejlerne Carlsberg og Heineken vækker undren hos den danske bryggerigigant.

S&N har via deres engelske og svenske advokater sendt det dansk/hollandske konsortium breve, hvori de to bryggerier advares mod at bruge nogen som helst forretningsmæssige oplysninger om guldægget Baltic Beverages Holding (BBH) i forbindelse med udarbejdelsen af et eventuelt egentligt købstilbud på S&N.

Hos Carlsberg bekræfter inernational pressechef Jens Peter Skaarup, at koncernen har modtaget brevene, men man undrer sig over, hvorfor de er afsendt. Carlsberg afviser alle tanker om, at man har misbrugt information om BBH eller at man har planer om at gøre det. Derfor tager man henvendelsen fra S&Ns advokater roligt.

» Vi har aldrig videregivet fortrolige oplysninger om BBH eller brugt informationer om selskabet forkert, og vi har heller ingen planer om at gøre det. Vi ser henvendelsen som et standardbrev fra en modstander i en voldgiftsag og tager det i øvrigt roligt,« siger Jens Peter Skaarup.

Brevene til Carlsberg og Heineken kan ses som gengæld fra S&N, som har reageret skarpt på, at Carlsbergs advokater tidligere har skrevet rundt til medlemmer af BBHs bestyrelse med påmindelser om, at de ikke må udtale sig om selskabet i detaljer. De breve har S&N-direktør John Nicolson beskrevet som »trusselsbreve fra en tidligere penneven«.