Carlsberg udvikler verdens første nedbrydelige flaske

Verdens første nedbrydelige flaske bliver udviklet af Carlsberg. I et tre år langt projekt vil de skabe »Green Fiber Bottle«, som fra top til tå kommer til at bestå af træfibre.

Foto: MARCUS BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg hopper med på den bæredygtige bølge. De vil nemlig udvikle verdens første nedbrydelige flaske, som skal bestå af træfibre.

Det er et tre år langt projekt med emballagefirmaet ecoXpac i samarbejde med Innovationsfonden Danmark og Danmarks Tekniske Universitet. Projektet skal munde ud i den nye flaske, som får navnet »Green Fiber Bottle«.

»I Carlsberg er vi stærke tilhængere af vigtigheden i en cirkulær økonomi for at sikre vedvarende, fremtidig vækst og udvikling af vores planet, og dagens annoncering er fremragende nyheder,« lyder det fra Andraea Dawson-Shepherd, Senior Vice President for Corporate Affairs i Carlsberg, i en pressemeddelelse.

»Hvis projektet kommer til at bære frugt, som vi tror, det vil, så vil det medføre en signifikant udvidelse af de muligheder vi har for at emballere og sælge vores produkter, og det vil være endnu et vigtigt skridt i vores rejse mod en cirkulær, nul-affald økonomi.«

Alle materialer inklusive kapslen vil være udviklet på bio-baseret og nedbrydelige materialer. Det vil primært være bæredygtige træfibre, som vil gøre det muligt for flasken at nedbryde sig selv på en ansvarlig måde.