Carlsberg udpeges som synder

Scottish & Newcastle har fundamentale problemer med Carlsberg, mens striden med Heineken kun handler om pris.

Foto: Scanpix
Det britiske bryggeri Scottish & Newcastle (S&N) prøver nu at skabe uro på de indre linjer mellem Heineken og Carlsberg, der sammen prøver at overtage S&N. To følere på et fælles overtagelsesbud fra Heineken og Carlsberg er indtil videre blevet afvist, og der er forskel på afvisningen alt efter om man er dansk eller hollandsk brygger.

- Vi har ingen fundamentale problemer med Heineken. Med Heineken handler det om værdiansættelse. Vores syn på Carlsberg er derimod, at de har lavet mange brud på partneraftalen omkring Baltic Beverages Holding (BBH). Så vi har meget større problemer med Carlsbergs deltagelse, siger S&N's administrerende direktør, John Dunsmore, til den hollandske avis Het Financielle Dagblad.

Samtidig glæder briterne sig over, at der nu er udpeget en formand for den voldgiftsret i Stockholm, der skal tage stilling til, om Carlsberg har forbrudt sig på aktionæroverenskomsten mellem Carlsberg og S&N, der deler ejerskabet af det russiske øleventyr BBH. En afgørelse forventes i juni 2008.

/ritzau/