Carlsberg-topchef: Nedskrivningerne var nødvendige at tage nu

Det var nødvendigt for Carlsberg at tage de store nedskrivninger og restruktureringsomkostninger allerede nu, før den nye strategi er på plads. Det siger koncernchef i Carlsberg Cees 't Hart til Ritzau Finans

I den situation, jeg kom ind i Carlsberg i, vil man nogle gange finde meget, andre gange noget og andre gange igen ikke noget, siger koncernchefen Cees 't Hart og erkender, at han her fandt mere, end han måske havde ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var nødvendigt for Carlsberg at tage de store nedskrivninger og restruktureringsomkostninger allerede nu, før den nye strategi er på plads.

Det siger koncernchef i Carlsberg Cees 't Hart til Ritzau Finans

- I den situation, jeg kom ind i Carlsberg i, vil man nogle gange finde meget, andre gange noget og andre gange igen ikke noget, siger koncernchefen og erkender, at han her fandt mere, end han måske havde ventet.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Her er tre højdepunkter fra Carlsbergs regnskab:

 

Han forklarer baggrunden for nedskrivningen i Rusland på cirka 5 mia. kr. med:

- Man kan anskue Rusland på to måder. Man kan tro, at Rusland vender næste år, eller at der går 2-3 år, før det sker. Jeg tror på det sidste, siger han.

Når det er tilfældet, så skal nedskrivningerne tages, og det er det, Carlsberg har gjort.

Nedskrivningerne på omkring 4 mia. kr. i Kina er en lidt anden sag.

- Da vi købte Eastern Asset, der producerer billig øl, var det på ryggen af vores køb af Chongqing. Det var ligesom noget Carlsberg fik med, siger Cees 't Hart og sammenligner det med at købe et dejligt hus (Chongqing) og så få en grim garage med (Eastern Asset).

- Vi byggede lidt om på garagen, men det blev ikke rigtig godt, siger topchefen og erkender, at det måske bliver nødvendigt at skære til for at forbedre indtjeningen.

Derfor var nedskrivninger på Kina nødvendige.

- Der skal nok tages nogle drastiske beslutninger - sikkert i form af bryggerilukninger og reduktioner af medarbejderstaben, men det er der endnu ikke taget beslutning om, slog Cees 't Hart fast tidligere onsdag på et pressemøde.

Beslutningerne skal først forhandles med kineserne.

Der kan synes et vist misfit mellem at tage nedskrivningerne og omkostningerne nu og så først præsentere strategien senere (inden udgangen af første kvartal), men det er naturligt, forklarer koncernchefen til Ritzau Finans.

- De her aktiver skal være en del af strategien, og derfor gør vi det sådan. Endvidere skal strategien finansieres, og det er det restruktureringerne, der skal forbedre overskuddet netto med 1,5-2 mia. kr., skal være med til at gøre, forklarer Cees 't Hart, der derfor finder det helt naturligt med "misfittet"

Koncernchefen understregede slutteligt over for Ritzau Finans, at hele forretningen er gennemgået, og der ikke skulle være flere nedskrivninger i vente, som landet ser ud nu.

»Cees 't Hart har fundet den usentimentale kniv frem«: