Carlsberg skifter topledelse i russisk problembarn

Det russiske bryggeri Baltika får ny direktør efter Isaac Sheps har forladt posten i jagt på mere fritid. Også en anden topdirektør i hovedsædet forlader sin post på grund af manglende fleksibilitet.

Baltika får ny topchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er gang i svingdøren på Carlsbergs direktionsgang. Anne-Marie Skov forlader posten som Senior Vice President Group Corporate Affairs fordi hun ifølge Carlsberg "ønsker større fleksibilitet og mere fritid". I Sankt Petersborg er Issac Sheps, topchef for Carslbergs russiske bryggeri, Baltika, også fortid af samme årsager, skriver Carlsberg i en selskabsmeddelelse.

Det sætter samtidig gang i en lavine af jobskifter i koncernen. Ny direktør i Baltika bliver Jacek Pastuszka, som for øjeblikket er adm. direktør for Ringnes i Norge. Han bliver erstattet af Søren Brinck, der på nuværende tidspunkt er Vice President Business Development, Vesteuropa. Anne-Marie Skov efterfølges af Andraea Dawson-Shepherd, der kommer fra en global stilling som Senior Vice President Corporate Communications & Affairs i RB plc.

Ingen af de to chefer forlader dog helt Carlsberg. Isaac Sheps fortsætter som rådgiver for koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen, mens Anne-Marie Skov overtager ansvaret for Tuborgfondet og Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen.

Det er over fem år siden, Carlsberg blev herre i eget hus i Rusland, da via opkøbet af Baltika gennem Scottish & Newcastle. Siden da er en lavine af alkoholafgifter imidlertid skyllet ind over Rusland. Det er i samme periode belvet forbudt at reklamere for øl, og antallet af kiosker i Rusland er faldet med over 30.000.  For nyligt blev det dog igen tilladt at reklamere for alkoholiske produkter.