Carlsberg skænker op ved vinter-OL

Det er ikke kun i curling og indenfor skisport, at Danmark er repræsenteret ved vinter-OL. Carlsberg stiller også op. Carlsbergs russiske ben, Baltika, har købt retten til at være "official beer supplier."

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke muligt at få sat rubler og kopek på størrelsen af Carlsbergs koncernens investering eller det ventede udbytte.

»Det beløb, vi har betalt er en forretningsmæssig hemmelighed, oplyser Baltikas salgsdirektør, Evgeny Shevchenko, i en e-mail til Ritzau Finans.

Det samme gælder for størrelsen på reklamekampagnen i forbindelse med legene. Deltagelsen ser han også mere som branding end af kommerciel karakter.

»Vi anser deltagelse i Vinter-OL som mere et spørgsmål om image end om kommerciel profit, siger Evgeny Shevchenko i en e-mail til Ritzau Finans.

Selv om der i Rusland er indført tunge restriktioner på ølsalg og reklamer, har Baltika alligevel valgt at deltage.

Der sælges ikke alkohol på konkurrencestederne, men i byen og omkring skiområderne, er der 400 salgssteder.

»Vi er blevet givet muligheden for at sælge øl i blandt andet pressecentret og på hoteller i Sochi, oplyser salgsdirektøren.

Baltika er til stede med 120 medarbejdere i Sochi, hvor af mange arbejder frivilligt for at sikre, at der hele tiden er forsyninger til stede på salgsstederne.

På selve konkurrencestederne sælges kun alkoholfri Baltika-øl, men uden for sælges almindelige Baltika-øl.

Desuden har bryggeriet lavet en særlig Baltika Winter Edition dedikeret til legene.

Principielt er det hele Baltikas øl-portefølje, der markedsføres ved legene, men hovedvægten er lagt på Baltika flagskibsøl - Baltika 7 - der er kendt og sælges i mere end 50 lande verden over.

Udover synlighed i forbindelse med direkte salg afholder Baltika også flere arrangementer for kunder og medarbejdere i forbindelse med legene.