Carlsberg serverer lille opjustering

Topchef Cees 't Harts spareplaner virker i Carlsberg, og bryggeriet opjusterer sine resultatforventninger en smule på trods af at omsætningen bakker.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medicinen begynder at virke i Carlsberg, efter at topchef Cees 't Hart har søsat sin store spareplan Funding The Journey, der skal bidrage med milliardbesparelser i Carlsberg. Arbejdet med planen går nu så godt, at bryggeriet tør melde ud, at der er besparelser på »omkring to milliarder kroner på vej«. Tidligere hed det halvanden til to milliarder kroner. Pengene vil materialisere sig fra næste år, har Hart tidligere sagt.

Det får bryggeriledelsen til at opjustere sine forventninger til hele 2017 et nøk. Tidligere forventede ledelsen en fremgang i driftsindtjeningen på omkring fem procent. Nu venter ledelsen en vækst på syv-otte procent. Det sker, selv om omsætningen i tredje kvartal faktisk bakker med en procent til 16,7 milliarder kroner.

»Funding The Journey skrider frem som planlagt og vi føler os sikre på, at planen vil levere besparelser på omkring to milliarder kroner. Det betyder, at vi kan justere vores resultatforventninger opad. I tredje kvartal var der en god udvikling i vores pris/mix, mens volumenerne som forventet var påvirket af bl.a. dårligt vejr i Vesteuropa,« lyder det fra Cees 't Hart i regnskabsmeddelelsen.

Med pris/mix henviser Hart til, at det som det har været tilfældet gennem længere tid, at Carlsberg er i stand til generelt at sælge øl til forbrugerne, der er lidt dyrere per liter end tidligere.

Opjusteringer er ellers ikke det, Carlsberg normalt serverer for sine aktionærer. Gennem flere år har bryggeriet kæmpet med bare at holde det, de lovede til markedet ved årets indgang og har ofte skuffet. Men siden Cees 't Hart kom til i 2016 synes denne trend ændret. Og opjusteringen efter tredje kvartal kommer efter en lignende lille opjustering i efteråret 2016. Dengang var det første gang i over seks år, at Carlsberg kom med en opjustering.