Carlsberg ser russisk forbud mod øl i store flasker som fordel

Den russiske duma er klar med et generelt forbud mod at sælge øl i plastikflasker - også kaldet PET-flasker - der er større end 1,5 liter. Og det ser man hos Carlsberg som en stor fordel.

Foto: Søren Bidstrup. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

»Vi tror ikke, det bliver den store udfordring, fordi beslutningen om at begrænse PET salget til 1,5 liter i stedet for kun 0,5 liter er i tråd med det kompromisforslag, som industrien har foreslået,« siger Kasper Elbjørn, Carlsbergs pressechef, til Ritzau Finans.

Allerede sidste år blev det meldt ud, at russiske bryggerier frivilligt ville stoppe med at producere øl i plastikflasker på over 1,5 liter i juli i år. Dermed fortsatte stramningen af salg af øl i store flasker, da man allerede i 2013 valgte at stoppe salget af stærk øl i 2 liters plastikflasker.

Bryggerierne i Rusland har selv indvilget i at stoppe med produktionen, skrev sammenslutningen af russiske bryggerier på sin hjemmeside. Tiltaget skete for at møde dumaen på midten, der havde lagt op til, at man skulle helt ned til 0,5 liter PET-flasker.

»Det gode for Carlsberg er, at regeringens to år gamle udspil bortfalder, så overordnet er vi faktisk ganske tilfredse, og vi afventer nu den endelige godkendelse, som vil stadfæste kompromisforslaget, så det gælder for alle, «siger pressechefen.

Forbuddet træder i kraft 1. januar 2017 og kommer også til at omfatte andre alkoholiske drikke. I første omgang gælder det industriel produktion - og fra 1. juli næste år kommer det også til at omfatte salg til de private forbrugere, skriver Reuters.

Indtjeningsmæssigt kommer mindre ølflasker ikke til at betyde så meget, da det er billigt øl, bryggerierne sælger i de store i flasker. Derimod kan det komme til at påvirke volumenerne.

Den russiske bryggerisammenslutning består af omkring 250 bryggerier.

/ritzau/FINANS