Carlsberg sætter turbo på ølbrygningen

Ny bryggemetode betyder, at Carlsberg kan reagere hurtigere på efterspørgslen. Før tog det tre uger - nu kan bryggeriet trylle øl frem på et par dage.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Late brewing. Det er hvad Carlsberg kalder sin nye bryggemetode, der vil blive implementeret på koncernens bryggeri i Fredericia i løbet af i år. Det skiver Ing.dk, avisen Ingeniørens netavis.

Normalt tager det omtrent tre uger at få en øl på flaske. Med late brewing-metoden tager det kun et par dage. Og det er en forretningsmæssig fordel.

"Med late brewing kan vi inden for ganske få dage levere nøjagtig, hvad markedet har brug for," siger brygsidechef Thomas Søndergaard ifølge Ing.dk og tilføjer:

"Samtidig giver det en bedre kvalitet af øllet, fordi vi bedre kan styre det."

Nyt blandingstidspunkt
Den væsentlige forskel i den nye og hurtige brygmetode er, at blandings-tidspunktet bliver skubbet. Traditionelt har man mikset ingredienserne til en øl fra start, hvorefter blandingen så er sat til at gære. Fremover vil Carlsberg gære 15 forskellige grundsorter, som så efter gæring kan blandes til de enkelte ølmærker.

Otte af Carlsbergs ølvarianter bliver allerede brygget efter det nye princip. Ind til nu har Carlsberg vekslet mellem den traditionelle metode og late brewing alt efter behov og muligheder. Men ny teknologi gør det nu muligt at udvide brugen af late brewing.

"Styringen har ikke været præcis nok på flowmåling, pumper og andre procesinstrumenter tidligere, men det er den nu," siger Thomas Søndergaard ifølge Ing.dk.


Læs også:

Sidste omgang på Valby Bakke

Ølproducent raser over erotisk reklamefilm

»Godt vi sælger øl og ikke biler«